Energiahoito

Yleistä energiahoidosta

Energiahoito perustuu ajatukseen, että meissä kaikissa virtaa energiaa, joka pitää meidät elossa. Ilman energiaa keho ei toimi. Kun energia virtaa vapaasti kehossa, ihminen on terve. Energiankierto voi kuitenkin tukkeutua esim. huonojen elintapojen, kuona-aineiden kertymisen, onnettomuuksien sekä stressin ja tunneperäisten traumojen seurauksena. Energiatukosten / energiavajeen seurauksena fyysinen keho alkaa oireilla. Sen seurauksena ihminen sairastuu. Energiahoidolla autetaan kehon omaa paranemisjärjestelmää. Hoito vahvistaa myös kehon immuniteettia.

Energeettinen jäsenkorjaus

Energeettisen jäsenhoidon tavoite on palauttaa kehon luonnollinen tasapainoinen asento. Hoitaja antaa käsien välityksellä energian ja keho hoitaa sillä itse itsensä oikeaan asentoon. Tuki-ja liikuntaelinkipujen yksi suurimmista syistä ovat juuri kehon virhe-asennot. Niillä on suuri vaikutus kehon energiakiertoon sekä kipuihin. Yksi suuri virhe-asentojen aiheuttaja on stressi, joka aiheuttaa eri puolille kehoa jännitystiloja, jotka johtavat virhe-asentoihin. Energeettinen jäsenkorjaus on erinomainen hoitokeino vaikeissakin vaivoissa. Energiahoidolla voidaan hoitaa myös elimiä sekä rauhasia (umpieritysjärjestelmä). Ne voivat oireilla erilaisina tuntemuksina kehossa sekä tunnetasolla.

Energiakehon hoito (energiakenttä=aura, chakrat, meridiaanit)

Energiakeho voi samanlailla tukkeutua kuin fyysinen keho. Se onkin fyysisen kehon kaksoiskappale. Se on kuin pohjapiirustus, jonka päälle fyysinen keho on rakennettu. Hoitamalla energiakehoa, saadaan muutoksia aikaan myös fyysisessä kehossa. Jos jokin alue energiakehosta on tukkeutunut tai heikentynyt, niin silloin kysessäolevassa kohdassa on energiavajaus. Tuolloin kyseinen alue fyysisestä kehosta on myös heikko ja se voi ilmetä esim. jonkin elimen vajaatoimintana. Energiakehon hoidolla pyritään poistamaan tukokset sekä energisoimaan heikkoja alueita. Näin saadaan tasapaino energiakehossa, jolloin alkaa myös fyysisen kehon paraneminen. Hoito on erityisen tehokas purkamaan kehosta kroonista jännitystä sekä stressitiloja. Hoito tuo nopean avun henkiseen ja psyykkiseen huonoon oloon.

Tunnekehon hoito (meridiaaniterapia)

Tunnekehon hoidolla pystytään pyyhkimään menneiden tapahtumien (traumat) kehoon ja alitajuntaan jääneet negatiiviset tunne-energiat pois, jolloin hoidettava vapautuu menneisyydestä ja energiataso nousee. Hoidossa käytetään akupunktiopisteitä apuna tunnelukkojen purkamisesta kehosta. Akupunktiopisteitä tasapainotetaan naputtelemalla sormilla ja keskittymällä hoidettavaan ongelmaan. Hoito perustuu kiinalaiseen lääketieteeseen ja sitä kutsutaan psykologiseksi akupunktioksi.

Kuva